A nevem Vighné Schwarcz Gyöngyi. Már 5 éve az édesburgonya termesztéssel foglalkozom.

VIghné Schwarcz Gyöngyi, őstermelő

26 évig Szentesen éltünk a családommal, majd úgy gondoltuk, hogy szeretnénk egy csendes helyen gazdálkodással foglalkozni. Terveink között volt egy süllyesztett fólia megvalósítása, amiben nem fagynak el a növények. A batátát pedig azért választottuk, mert szereti a homokos talajt, Az új otthonunkat Csongrád-Bokroson találtuk meg, ahol minden igényünknek megfelelt.

Jelenleg háromféle batáta található meg nálunk. A sárga, ami manapság a legnépszerűbb. Ennek sütőtök és répa keverék lágy íz van. A fehér, aminek héja rózsaszín vagy sárga, az íze pedig a csicsókáéhoz hasonlít. Végül van még a lila hélú, lila belsejű, aminek nagyon magas az ásványianyag- és rosttartalma. Az íze és állaga leginkáb a gesztenyére hasonlít.

Nagyon fontos számomra, hogy elérjek azokhoz az emberekhez, akik az egészséges táplálkozás lehetőségeit keresik. Több piacon is árulok, többek közt a szegedi Bödön piacon és a szentesi Garaboly piacon is. Emellett ha az idő engedi házhoz is szállítom a közeli városokba.

Ezzel a weboldallal az a célom, hogy a magyar emberek magyar termékeket fogyasszanak, olyanokat, amiket a lehető legkevesebb környezeti terheléssel lehet előállítani.